Overzicht

Deze in perfecte staat verkerende karakteristieke woning, bouwjaar 1895, is gelegen in het historische hart van het dorp Hellendoorn aan de Koestraat.  Dit straatje staat in de volksmond bekend als “het mooiste straatje van Hellendoorn“.
De woning is in 2005 geheel onder architectuur verbouwd en uitgebreid met een grote woonkeuken en een extra slaapkamer. Dit alles met behoud van haar authentieke sfeer en details. Voor de uitbouw zijn gerecupereerde metselstenen en dakpannen gebruikt. Daarna is de woning in zijn geheel opnieuw ingevoegd met de originele knipvoeg. De woning heeft de uitstraling van een karakteristieke boerderij met het leefcomfort van een nieuwbouw woning. De gehele woning is binnen en buiten tot in de detail toe afgewerkt met zeer hoogwaardige materialen.

Bouw: Traditioneel
Soort woonhuis: halfvrijstaand, door de gemeente aangemerkt als karakteristieke woning
Oppervlakte : woonoppervlak woning 150 m2, schuur 45 m2, perceeloppervlakte 485 m2
Inhoud: woning 300 m3, schuur 100 m3
Ligging: beschutte ligging, tegen het park ‘De Geuren’
Tuin: Voor- en achtertuin
Achtertuin: 375 m2 (75 m diep en 5m breed)

Omschrijving woning:

Via de entree komt u in de sfeervolle woonkamer met houten vloer en gashaard met een prachtige potkachel. De woonkamer heeft, net als de rest van de benedenverdieping, een houten balkenplafond. In de woonkamer vindt u een luik naar de kelder en een deur naar de provisiekast. Grenzend aan de woonkamer gaat u via ensuite-deuren naar een hal die toegang biedt tot een geheel in stijl ingericht toilet. In de hal bevindt zich tevens een inbouwkast waar u de mogelijkheid heeft de wasmachine en droger te installeren. Met uitzondering van de kamer is de hele benedenverdieping voorzien van een natuurstenenvloer met vloerverwarming.

Vanuit de woonkamer kunt u naar de gezellige woonkeuken welke via openslaande tuindeuren toegang biedt tot de prachtig vrijgelegen tuin. In de keuken staat een Boretti fornuis, waar een keukenprins(ces) zich heerlijk op kan uitleven. Ook is de keuken voorzien van andere luxe inbouwapparatuur zoals een vaatwasser en een koelkast/diepvries en een, extern geplaatste, mechanisch afzuigsysteem van Itho.  De woonkeuken is een ruimte waar heerlijk aan een grote eettafel met het hele gezin vertoefd kan worden. Door het keukenraam heeft u vrij uitzicht op het park de Geuren.

Ook boven ademt de woning sfeer en klasse uit. De hele bovenverdieping is voorzien van een schuurwerkplafond afgewerkt met prachtig lijstwerk. De ruime overloop biedt toegang tot 3 slaapkamers welke zijn voorzien van op maat gemaakte kasten. De ouderslaapkamer heeft de beschikking over een ruim balkon. De sfeervolle badkamer is voorzien van vloerverwarming, dubbele wastafel, inloopdouche met stortdouche en een royaal ligbad en 2e toilet.

Op de tweede verdieping vindt u twee bergzolders waarvan een met vlizotrap.

De gehele woning is voorzien van een mechanisch ventilatiesysteem.